PerfectSeason

Planteslagternes Julesteg 2023 (Morsbrød)

Det skal du bruge:

2 zittauerløg

Olie til stegning

1 skalotteløg

3 fed hvidløg

1 stor rødbede

En håndfuld valnødder

En håndfuld frisk timian

En håndfuld sesamfrø

200 gram smør

300 gram brune champignoner

200 gram gule ærter

300 gram ris

20 gram gærflager

2,5 tsk salt

1/2 tsk peber

100 gram havregryn

2 pakker butterdej

Sådan gør du:

Tilsæt rigeligt olie på en stegepande ved middelhøj varme. Kom dernæst dine finthakkede zittauerløg og dit skalotteløg på panden. Hak enten dine hvidløg fint eller brug en hvidløgspresser og tilsæt det til løgblandingen. Mens det steges på panden, finder du din foodprocessor frem og blender din rødbede til det får en ‘fars-lignende’ konsistens, og så hælder du det på panden. Gentag processen med de brune champignoner.

Tag herefter dine valnødder, kvas dem, og drys dem hen over grøntsagsblandingen på panden. Gør det samme med den friske timian. Vend det hele rigtig godt på panden og kom det herefter i en skål.

Efter du har blendet ærterne i foodprocessoren kommer du dem i skålen med den store grøntsags’fars’ og vender det hele godt sammen. Tag herefter dine kogte ris og peber og rør det sammen. Tilsæt gærflager og havregryn og vend nu det hele igen.

Hellere rør det godt sammen og vend det en gang for meget end en gang for lidt.

Når ‘farsen’ er blevet rørt og vendt godt og grundt, finder du din butterdej frem og ruller den ud på køkkenbordet. Kom derefter cirka halvdelen af farsen på dejen og fold nu forsigtigt dejen rundt om grøntsagsfarsen. Gentag processen med din anden pakke butterdej og den sidste halvdel af grøntsagsfarsen.

Frivilligt step: Skær et lille stykke af butterdejen fra, som du kan bruge til at lave mønster på toppen.

Kom nu smørret i en kasserolle ved høj varme og smelt smørret. Kom de to stege på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med det smeltede smør for at give dem en glat og gylden overflade. Drys til sidst med sesamfrø og kom stegene  i ovnen ved 225 grader i cirka 30 minutter. Du skal holde godt øje med, at de ikke får for meget farve.

Lad dem køle lidt af før du skærer dem ud. Anret evt. på et fad og dekorer med frisk timian og rosmarin.

Velbekomme!

Tilsæt rigeligt olie på en stegepande ved middelhøj varme. Kom dernæst dine finthakkede zittauerløg og dit skalotteløg på panden. Hak enten dine hvidløg fint eller brug en hvidløgspresser og tilsæt det til løgblandingen. Mens det steges på panden, finder du din foodprocessor frem og blender din rødbede til det får en ‘fars-lignende’ konsistens, og så hælder du det på panden. Gentag processen med de brune champignoner.

Tag herefter dine valnødder, kvas dem, og drys dem hen over grøntsagsblandingen på panden. Gør det samme med den friske timian. Vend det hele rigtig godt på panden og kom det herefter i en skål.

Efter du har blendet ærterne i foodprocessoren kommer du dem i skålen med den store grøntsags’fars’ og vender det hele godt sammen. Tag herefter dine kogte ris og peber og rør det sammen. Tilsæt gærflager og havregryn og vend nu det hele igen.

Hellere rør det godt sammen og vend det en gang for meget end en gang for lidt.

Når ‘farsen’ er blevet rørt og vendt godt og grundt, finder du din butterdej frem og ruller den ud på køkkenbordet. Kom derefter cirka halvdelen af farsen på dejen og fold nu forsigtigt dejen rundt om grøntsagsfarsen. Gentag processen med din anden pakke butterdej og den sidste halvdel af grøntsagsfarsen.

Frivilligt step: Skær et lille stykke af butterdejen fra, som du kan bruge til at lave mønster på toppen.

Kom nu smørret i en kasserolle ved høj varme og smelt smørret. Kom de to stege på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med det smeltede smør for at give dem en glat og gylden overflade. Drys til sidst med sesamfrø og kom stegene  i ovnen ved 225 grader i cirka 30 minutter. Du skal holde godt øje med, at de ikke får for meget farve.

Lad dem køle lidt af før du skærer dem ud. Anret evt. på et fad og dekorer med frisk timian og rosmarin.

Velbekomme!

Sådan gør du:

2 zittauerløg

Olie til stegning

1 skalotteløg

3 fed hvidløg

1 stor rødbede

En håndfuld valnødder

En håndfuld frisk timian

En håndfuld sesamfrø

200 gram smør

300 gram brune champignoner

200 gram gule ærter

300 gram ris

20 gram gærflager

2,5 tsk salt, 1/2 tsk peber

100 gram havregryn, 2 pakker butterdej

Det skal du bruge:

Planteslagternes Julesteg 2023 (Morsbrød)

Det skal du bruge:

2 zittauerløg

Olie til stegning

1 skalotteløg

3 fed hvidløg

1 stor rødbede

En håndfuld valnødder

En håndfuld frisk timian

En håndfuld sesamfrø

200 gram smør

300 gram brune champignoner

200 gram gule ærter

300 gram ris

20 gram gærflager

2,5 tsk salt

1/2 tsk peber

100 gram havregryn

2 pakker butterdej

Sådan gør du:

Tilsæt rigeligt olie på en stegepande ved middelhøj varme. Kom dernæst dine finthakkede zittauerløg og dit skalotteløg på panden. Hak enten dine hvidløg fint eller brug en hvidløgspresser og tilsæt det til løgblandingen. Mens det steges på panden, finder du din foodprocessor frem og blender din rødbede til det får en ‘fars-lignende’ konsistens, og så hælder du det på panden. Gentag processen med de brune champignoner.

Tag herefter dine valnødder, kvas dem, og drys dem hen over grøntsagsblandingen på panden. Gør det samme med den friske timian. Vend det hele rigtig godt på panden og kom det herefter i en skål.

Efter du har blendet ærterne i foodprocessoren kommer du dem i skålen med den store grøntsags’fars’ og vender det hele godt sammen. Tag herefter dine kogte ris og peber og rør det sammen. Tilsæt gærflager og havregryn og vend nu det hele igen.

Hellere rør det godt sammen og vend det en gang for meget end en gang for lidt.

Når ‘farsen’ er blevet rørt og vendt godt og grundt, finder du din butterdej frem og ruller den ud på køkkenbordet. Kom derefter cirka halvdelen af farsen på dejen og fold nu forsigtigt dejen rundt om grøntsagsfarsen. Gentag processen med din anden pakke butterdej og den sidste halvdel af grøntsagsfarsen.

Frivilligt step: Skær et lille stykke af butterdejen fra, som du kan bruge til at lave mønster på toppen.

Kom nu smørret i en kasserolle ved høj varme og smelt smørret. Kom de to stege på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med det smeltede smør for at give dem en glat og gylden overflade. Drys til sidst med sesamfrø og kom stegene  i ovnen ved 225 grader i cirka 30 minutter. Du skal holde godt øje med, at de ikke får for meget farve.

Lad dem køle lidt af før du skærer dem ud. Anret evt. på et fad og dekorer med frisk timian og rosmarin.

Velbekomme!