PerfectSeason

Dild-dellen med bladselleripuré

Det skal du bruge:

Indhold (til 2 portioner)

– Et bundt bladselleri
– 2 spsk. Rørsukker
– 0,5 tsk. Salt
– En knivspids peber
– Saften fra 0,5 citron
– 2 spsk. Æblecidereddike
– Plantesmør
– 1 grøn og 1 gul chili (finthakket)

– 1 pakke Dild-dellen
– Ramsløg

Sådan gør du:

Skær bund og top af selleristænglerne og skyl dem grundigt. Herefter skæres de ud i mundrette stykker. Omkring 2/3 puttes i en varm gryde der fyldes med vand til cirka halvdelen af selleristykkernes er dækket. Sukker, salt, peber, citronsaft og eddike puttes også i gryden. Det bringes i kog. Når det har kogt nogle minutter, tilføjes finthakket grøn og gul chili og det koges videre. 

I mellemtiden svitses de resterende bladselleri på en pande med 1 stor spsk. plantesmør og et lille drys salt. Når sellerien på panden er lækkert brunet, tages den af og hældes i en skål og gemmes til anretning. Panden sættes på halv varme og Dild-dellen svitses på begge sider, så den får en lækker stegeskorpe.

Når væsken er kogt væk fra gryden, hældes det tilbageværende indhold i en blender eller foodprocessor. Det blendes til en lækker puré sammen med 1 spsk. Plantesmør.

Retten anrettes på en lille tallerken. Først fordeles puréen på bunden af tallerkenen. Så puttes 2-3 Dild-dellen ovenpå og toppes med det svitsede bladselleri og lidt grofthakket ramsløg.

Velbekomme!

Skær bund og top af selleristænglerne og skyl dem grundigt. Herefter skæres de ud i mundrette stykker. Omkring 2/3 puttes i en varm gryde der fyldes med vand til cirka halvdelen af selleristykkernes er dækket. Sukker, salt, peber, citronsaft og eddike puttes også i gryden. Det bringes i kog. Når det har kogt nogle minutter, tilføjes finthakket grøn og gul chili og det koges videre. 

I mellemtiden svitses de resterende bladselleri på en pande med 1 stor spsk. plantesmør og et lille drys salt. Når sellerien på panden er lækkert brunet, tages den af og hældes i en skål og gemmes til anretning. Panden sættes på halv varme og Dild-dellen svitses på begge sider, så den får en lækker stegeskorpe.

Når væsken er kogt væk fra gryden, hældes det tilbageværende indhold i en blender eller foodprocessor. Det blendes til en lækker puré sammen med 1 spsk. Plantesmør.

Retten anrettes på en lille tallerken. Først fordeles puréen på bunden af tallerkenen. Så puttes 2-3 Dild-dellen ovenpå og toppes med det svitsede bladselleri og lidt grofthakket ramsløg.

Velbekomme!

Sådan gør du:

Indhold: (til 2 portioner)

– Et bundt bladselleri
– 2 spsk. Rørsukker
– 0,5 tsk. Salt
– En knivspids peber
– Saften fra 0,5 citron
– 2 spsk. Æblecidereddike
– Plantesmør
– 1 grøn og 1 gul chili (finthakket)

Det skal du bruge:

Dild-dellen med bladselleripuré

Det skal du bruge:

Indhold (til 2 portioner)

– Et bundt bladselleri
– 2 spsk. Rørsukker
– 0,5 tsk. Salt
– En knivspids peber
– Saften fra 0,5 citron
– 2 spsk. Æblecidereddike
– Plantesmør
– 1 grøn og 1 gul chili (finthakket)

Sådan gør du:

Skær bund og top af selleristænglerne og skyl dem grundigt. Herefter skæres de ud i mundrette stykker. Omkring 2/3 puttes i en varm gryde der fyldes med vand til cirka halvdelen af selleristykkernes er dækket. Sukker, salt, peber, citronsaft og eddike puttes også i gryden. Det bringes i kog. Når det har kogt nogle minutter, tilføjes finthakket grøn og gul chili og det koges videre. 

I mellemtiden svitses de resterende bladselleri på en pande med 1 stor spsk. plantesmør og et lille drys salt. Når sellerien på panden er lækkert brunet, tages den af og hældes i en skål og gemmes til anretning. Panden sættes på halv varme og Dild-dellen svitses på begge sider, så den får en lækker stegeskorpe.

Når væsken er kogt væk fra gryden, hældes det tilbageværende indhold i en blender eller foodprocessor. Det blendes til en lækker puré sammen med 1 spsk. Plantesmør.

Retten anrettes på en lille tallerken. Først fordeles puréen på bunden af tallerkenen. Så puttes 2-3 Dild-dellen ovenpå og toppes med det svitsede bladselleri og lidt grofthakket ramsløg.

Velbekomme!