PerfectSeason

Pariserbøf med rabarberchutney

Det skal du bruge:

Indhold (til 2 portioner)

Rabarberchutney
1 bundt rabarber
2 røde chilier (finthakket)
– 1 rød chili (grofthakket)
– 3 spsk. Rørsukker
– 0,5 tsk salt
– Saften fra 0,5 citron
– 1 spsk. Æblecidereddike

Andre ingredienser:
– 1 pk. Svampe-bøffen
– 2 stk. Toastbrød
– Plantesmør (til stegning)
– En lille skål kapers
– Mynte
– Ramsløg
– Evt. Hasselnødder

Sådan gør du:

Rabarberchutney:
Skær bladene og bunden fra rabarberne og skyl stænglerne rene i vand. Herefter skæres stænglerne i små stykker og puttes i en gryde, hvor de dækkes af vand. Det bringes i kog. 
Når det koger tilsættes finthakket chili, sukker, salt, eddike og citronsaft. Lad det koge videre og rør jævnligt i gryden. Når det er reduceret ind til en lækkert chutney-konsistens, hældes det over i en skål. 

Tilbehør:
1 stor spsk. plantesmør smeltes på en pande og Svampe-bøfferne drysses med salt og peber og steges på begge sider til de har en lækker stegeskorpe. Bøfferne tages af panden og kan nu hvile imens kapers steges på samme pande i resten af smørret. Der skal røres ofte, så de ikke brænder på. Når de er lækkert friteret, tages de af panden.

1 spsk. Plantesmør smeltes igen på panden. Toastbrødet steges først på den ene side og vendes om på den anden side hvorefter endnu 1 spsk. Plantesmør tilføres til panden. Når brødet har suget smørret og er gyldent på begge sider, er det klar til servering. 

Anretning:
Maden anrettes på en tallerken med det smørstegte toastbrød nederst efterfulgt at Svampe-bøffen, rabarberchutney, ristede kapers, friskhakket ramsløg, friskhakket mynte og lidt grofthakket chili til pynt. Maden kan eventuelt også drysses med lidt finthakket hasselnød.

Velbekomme!

Dild-dellen:
Opvarmes i ovn eller friteres direkte fra frost.

Bulgursalat:
Kog bulgur med en smule salt og gurkemeje. Snit grøntsager, hak persille og vend det sammen med bulguren i en skål. Smag til med olivenolie, citron, salt og peber.

Sauce tatar:
Smid alle ingredienserne i en foodprocessor. Smag til efter behov.

Velbekomme!

Sådan gør du:

Indhold: (til 10 personer)

20 stk. Dild-dellen
– En håndfuld karse

Sauce Tatar (400g)
– 280g Mayonnaise
– 30g Cornichoner
– 30g Kapers
– 30g Syltet agurk
– 30g Persille
– 0,5 tsk Dijon sennep

Bulgursalat (3000g)
– 800g Bulgur (utilberedt)
– 600g Agurk
– 200g Rød Peberfrugt
– 200g Løg
– 200g Rødkål
– 30g Frisk persille

Det skal du bruge:

Pariserbøf med rabarberchutney

Det skal du bruge:

Indhold (til 2 portioner)

Rabarberchutney
1 bundt rabarber
2 røde chilier (finthakket)
– 1 rød chili (grofthakket)
– 3 spsk. Rørsukker
– 0,5 tsk salt
– Saften fra 0,5 citron
– 1 spsk. Æblecidereddike

Andre ingredienser:
– 1 pk. Svampe-bøffen
– 2 stk. Toastbrød
– Plantesmør (til stegning)
– En lille skål kapers
– Mynte
– Ramsløg
– Evt. Hasselnødder

Sådan gør du:

Rabarberchutney:
Skær bladene og bunden fra rabarberne og skyl stænglerne rene i vand. Herefter skæres stænglerne i små stykker og puttes i en gryde, hvor de dækkes af vand. Det bringes i kog. 
Når det koger tilsættes finthakket chili, sukker, salt, eddike og citronsaft. Lad det koge videre og rør jævnligt i gryden. Når det er reduceret ind til en lækkert chutney-konsistens, hældes det over i en skål. 

Tilbehør:
1 stor spsk. plantesmør smeltes på en pande og Svampe-bøfferne drysses med salt og peber og steges på begge sider til de har en lækker stegeskorpe. Bøfferne tages af panden og kan nu hvile imens kapers steges på samme pande i resten af smørret. Der skal røres ofte, så de ikke brænder på. Når de er lækkert friteret, tages de af panden.

1 spsk. Plantesmør smeltes igen på panden. Toastbrødet steges først på den ene side og vendes om på den anden side hvorefter endnu 1 spsk. Plantesmør tilføres til panden. Når brødet har suget smørret og er gyldent på begge sider, er det klar til servering. 

Anretning:
Maden anrettes på en tallerken med det smørstegte toastbrød nederst efterfulgt at Svampe-bøffen, rabarberchutney, ristede kapers, friskhakket ramsløg, friskhakket mynte og lidt grofthakket chili til pynt. Maden kan eventuelt også drysses med lidt finthakket hasselnød.

Velbekomme!